Ţara asiatică a fost prima afectată de epidemie la sfârşitul anului 2019. Marele oraş Wuhan (centru), unde a fost detectat noul coronavirus, a fost puternic afectat.
Începutul crizei a fost greu în acest oraş chinez: îngrijitori care se confruntau cu o boală până atunci necunoscută, spitale supraîncărcate obligate să refuze pacienţi, teste indisponibile, bolnavi nedepistaţi la timp sau lipsă de echipament.
Mai mulţi medici din Wuhan care au dat alerta cu privire la apariţia noului virus au fost, de asemenea, chestionaţi de poliţie şi acuzaţi că au răspândit ''zvonuri''.
"Lupta împotriva epidemiei de COVID -19 a fost un test excelent pentru sistemul şi capacităţile de guvernare ale ţării", a declarat sâmbătă vice-ministrul chinez al Sănătăţii, Li Bin.
Citește: Noul coronavirus. Chinezii au făcut o descoperire ce dă FIORI
"China are încă lacune în sistemele şi mecanismele sale pentru prevenirea şi controlul epidemiilor majore şi în sistemul său de sănătate publică", a subliniat Li Bin într-o conferinţă de presă la Beijing.
Preşedintele Chinei Xi Jinping a folosit deja aceleaşi exprimări în februarie.
Dar observaţiile de sâmbătă survin într-un moment în care Statele Unite critică Beijingul că a disimulat informaţii şi că a gestionat greşit criza.
Beijingul a indicat că a împărtăşit rapid toate datele pe care le-a avut cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi cu alte ţări.
Peste 80.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în China, iar 4.633 au murit din cauza acestuia, potrivit unui ultim bilanţ oficial.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.