Urmărește dezbaterea live

Chimcomplex a informat investitorii că demarează concedierile

Georgel Simionică |
Data publicării:
Chimcomplex
Chimcomplex

Chimcomplex SA Borzești (CRC) va demara un program de disponibilizare colectivă care vizează 396 de angajaţi ai societăţii, informează compania printr-un comunicat transmis luni Bursei de la Bucureşti.

"Chimcomplex informează investitorii în legătură cu demararea unui program de disponibilizare colectivă care vizează un număr de 396 de angajaţi ai societăţii. Această măsură are la bază necesitatea redimensionării şi eficientizării activităţii societăţii, ca urmare a sinergiilor/comasărilor dintre platformele industriale din Râmnicu Vâlcea şi Oneşti, dar şi în contextul economic şi geo-politic actual, în care compania are în vedere să optimizeze costurile operaţionale şi de funcţionare, să îşi eficientizeze activitatea, în scopul utilizării cu randament maxim al resurselor umane şi financiare, să se adapteze la influenţele exercitate de contextul naţional şi internaţional de criză, pentru a depăşi toate provocările", se precizează în comunicatul citat.

Chimcomplex a raportat un profit net de 165 milioane lei (33,5 milioane de euro) pentru primul semestru din acest an, în scădere cu 42% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2021, şi o cifră de afaceri de 1,222 miliarde lei (247 milioane de euro) potrivit datelor afişate de companie în luna august.

Vânzările pe piaţa externă, în cea mai mare pare adresate pieţelor din Uniunea Europeană, au reprezentat în semestrul I aproximativ 90,79% din totalul vânzărilor.

Începând cu data de 17 ianuarie 2022, acţiunile Chimcomplex SA Borzeşti sunt liber tranzacţionate la categoria Standard a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul de piaţă CRC, continuându-şi parcursul pe piaţa de capital început în 1996 pe Piaţa Aero.

Chimcomplex este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi Oxo-Alcooli. Este cel mai mare combinat de produse chimice, cu 2 platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea. În anul 2021, Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 2,244 miliarde de lei.

Acțiunile Chimcomplex au scăzut luni cu -7,41%.

Citește și:

Prețurile uriașe la energie și gaze îngroapă industria chimică a României

Explozia prețurilor la energie electrică și gaze este pe cale să îngenunchieze unele industrii din România.

Cei mai mari consumatori de energie şi de gaze naturale resimt puternic inflamarea facturilor, după Alro şi Azomureş venind rândul Chimcomplex să anunţe reducerea activităţii, scrie Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

Doar cele trei mari platforme industriale - Alro, Azomureș și Chimcomplex - au împreună peste 5.400 de oameni, planurile de concedieri devenind opţiuni reale de supravieţuire.

„Angajaţii Chimcomplex sunt în continuare o prioritate absolută pentru companie. Încercăm să găsim soluţii pentru protejarea lor, însă dacă preţurile la energie nu îşi vor reveni, suntem în situaţia în care va trebui să dăm curs programului de disponibilizare colectivă, după perioada de şomaj tehnic“, a anunţat recent Chimcomplex.

În plus, trei secţii consumatoare de gaze de pe platforma Chimcomplex, cel mai mare combinat chimic local, se vor opri pe termen nelimitat în contextul în care în urma invadării Ucrainei de către Rusia gazul a ajuns să fie un fel de bun de lux pentru marii consumatori industriali. Pe lista de măsuri sunt intrarea în revizie generală a platformei pentru o perioadă de cel puţin trei săptămâni. Mai departe, întreaga producţie a companiei va fi reanalizată în vederea unei eventuale restructurări.

„Urmărim evoluţia situaţiei energetice la nivel mondial şi regional şi ne vom adapta permanent pentru a trece cu bine peste aceste perioade tulburi“, au mai declarat reprezentanţii companiei. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9774
Diferența 0.0004
Zi precendentă 4.977
USD
Azi 4.5431
Diferența 0.0136
Zi precendentă 4.5295
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9774 RON
USD flag1 USD = 4.5431 RON
GBP flag1 GBP = 5.8379 RON
CHF flag1 CHF = 5.3277 RON
AUD flag1 AUD = 2.7335 RON
DKK flag1 DKK = 0.6669 RON
CAD flag1 CAD = 3.1875 RON
HUF flag1 HUF = 0.0122 RON
JPY flag1 JPY = 0.0311 RON
NOK flag1 NOK = 0.4165 RON
SEK flag1 SEK = 0.4502 RON
XAU flag1 XAU = 442.3381 RON
Monede Crypto
1 BTC = 359242.09RON
1 ETH = 7130.80RON
1 LTC = 325.60RON
1 XRP = 8.52RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Opinii

Donald Trump

Un mesaj fără precedent pentru Trump vine din Japonia

Un mesaj fără precedent din partea uneia...

Eric Demuth, CEO BitPanda

Sabotează Trump deliberat economia SUA? Șeful BitPanda spune că da și explică de ce

Fondatorul BitPanda spune că tarifele lui...

Cristian Pârvan / Foto: Agerpres / Cristian Nistor

Comunicate de presa

Mihai Daraban și premierul Dr. Ralph Gonsalves
Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...


POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel