Concluziile muncii de cercetare a specialiștilor ce speră că descoperirea lor va permite identificarea unor noi modalități de prevenire a transmiterii agentului patogen la distanțe mari, au fost publicate în revista Biotechnology and Bioengineering.
Eficacitatea aplicării căldurii pentru neutralizarea cu succes a coronavirusului a fost demonstrată anterior, dar în respectivele studii expunerea la temperatură a durat de la unu la 20 de minute, ceea ce este impracticabil.
Experții au construit o nouă configurație experimentală constând dintr-o bucată de țeavă din oțel inoxidabil prin care trece o soluție ce conține coronavirusul. Conducta se încălzește la o temperatură ridicată, dar virusul este expus la căldură doar câteva secunde.
Citește și COVID-19 a DEVASTAT India: Începem la răsăritul soarelui şi incinerările continuă după miezul nopţii
S-a dovedit că virusul poate fi neutralizat într-un timp mult mai scurt decât se credea anterior. Dacă soluția este încălzită la aproape 72 de grade Celsius timp de aproximativ o jumătate de secundă, atunci titrul virusului este redus de o sută de mii de ori, ceea ce este suficient pentru a neutraliza virusul și a preveni transmiterea către oameni. Această metodă poate fi aplicată sistemelor de aer condiționat, ventilație și încălzire existente.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.