Virșli sunt carnați de capră și oaie, afumați într-un fel special cu lemn special. Produsele seamănă cu crenvurștii dar au o lungime mai mare.
Ceea ce îi face special este procedeul de coacere simultan cu cel de afumare. Acest produs se găsește în județul Alba, Țara Zarandului, Hațeg sau zona Aradului.
Ingredientul care rămâne mereu constant este carnea de capră, boia și usturoiul. Spre deosebire de cârnații clasici, virșli se fierb, de aceea specialiștii culinari spun că sunt o combinație între cârnați și crenvurști, absolut unică.
Există și un antreprenor care încearcă să impună virșli pe piață, având o fabrică la Brad. Cristian Indrieș, spune că se vând aproximativ 700 de kilograme de virșli pe lună.
Consiliul Județean Hunedoara a inițiat chiar demersuri pe lângă Minsterul Agriculturii pentru ca virșli să fie produs cu origine protejată, fiind considerat cel mai reprezentativ produs al județului Hunedoara.
Ungurii folosesc și ei denumirea de virșli însă este utilizată pentru clasicii crenvurști cu muștar.
Citește și:Clienții o cer în cantități mari. Brânză fabricată la 1600 de metri, atestată tradițional
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.