Etanolul, cunoscut şi sub numele de alcool, este cel mai comun dezinfectant şi este folosit pentru realizarea de produse de igienizare utilizate în mod obişnuit, precum soluţiile dezinfectate lichide sau sub formă de gel.
Într-un studiu finanţat de Ministerul Ştiinţei din Israel, cercetătorii de la TAU şi Universitatea din Haifa au obţinut etanol dintr-o diversitate de tipuri de deşeuri agricole, precum iarba rezultată după tundere, paie sau resturi de hârtie, prin tratare cu ozon.
De ce lipsește din farmacii Euthyrox-ul? Explică ministrul Tătaru
Metoda se bazează pe o tehnologie inovativă, ce permite oxidarea şi descompunerea ligninei, unul dintre componentele din deşeuri. Acesta este un compus polimeric ce inhibă procesul de transformare a deşeurilor în etanol.
Prin această metodă se doreşte rezolvarea penuriei de dezinfectanţi din Israel, provocată de dificultatea de a importa alcool pentru dezinfectanţi în contextul pandemiei provocată de coronavirus.
Conform cercetătorilor, noua metodă bazată pe ozon este simplă, necostisitoare şi curată deoarece nu necesită utilizarea unor substanţe periculoase.
''Prin această metodă, fermierii nu trebuie să ardă deşeurile agricole. De asemenea, oferă beneficii pentru mediu şi sociale comunităţii şi, cel mai important, va proteja sănătatea publică de pandemii'', au concluzionat cercetătorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.