Este vorba despre secvența genetică a kat7, care reglează îmbătrânirea celulară. Oamenii de știință au efectuat un experiment în care au reușit să influențeze gena kat7 și să inverseze unele dintre procesele asociate îmbătrânirii. Experimentele pe șoarecii de laboratori au arătat că terapia pentru bătrânețe este cât se poate de reală.
"Rezultatele experimentelor noastre vorbesc de la sine - durata de viață a șoarecilor pe care a fost efectuată testarea și care au fost supuși, în acest context, terapiei genetice a crescut cu douăzeci și cinci la sută. În același timp, șoarecii au devenit mai sănătoși și mai activi", notează cercetătorii chinezi.
Citește și SFÂRȘITUL PANDEMIEI? Acest nou medicament ar putea fi CHEIA
Eficacitatea noii terapii genetice pentru bătrânețe a fost dovedită de rezultatele experimentelor care au fost efectuate pe celule stem și celule ale ficatului uman. Oamenii de știință au constatat absența unor efecte secundare, așa că acum intenționează să continue experimentele pe primate. Dacă cercetarea care implică maimuțe este considerată de succes, noua terapie genetică pentru bătrânețe va fi testată la oameni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.