"Centrul Căii Lactee conține atât de multe surse de unde radio încât ne-am temut că nu o să distingem nimic ... Dar tocmai acest fenomen a dat într-un final această imagine impresionantă, cea mai bună realizată vreodată în regiune și care a permis să descoperim aceste bule!", a declarat entuziasmat Fernando Camilo, unul dintre membrii echipei de cercetători.
Bulele arată că gaura neagră supermasivă care tronează în mijlocul galaxiei noastre nu este prea liniștită. În urmă cu milioane de ani, a înghițit un nor uriaș de materie după care a erupt și a propulsat în spațiu valuri gigantice de gaze.
Cum s-a format atâta apa pe Terra. Teoriile oamenilor de știință
Având în vedere puterea exploziei, aceasta trebuie să fi avut o influență mare asupra istoriei Căii Lactee. „În special, a trebuit să stimuleze formarea stelelor”, spune cercetătorul, „iar acest tip de eveniment nu poate să fie unic în univers”.
Această nouă descoperire oferă astrofizicienilor un nou element care îi ajută să înțeleagă evoluția galaxiilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.