Numărul companiilor care se angajează să atingă un nivel zero de emisii nete până în 2050 a crescut în ultimii ani, dar aceste aspirații pe termen lung nu sunt susținute de planuri pe termen scurt, inclusiv în ceea ce privește cheltuielile de capital, a declarat pentru Reuters François Humbert, președintele comitetului director al Climate Action 100+ (CA100+), conform Reuters.
"Vrem să trecem de la angajamente la acțiuni și este mult mai dificil să declanșăm acțiuni", a spus Humbert, care este și manager de angajament la Generali Investments.
Doar 2% dintre companii plănuiesc să elimine treptat investițiile în active cu emisii mari de dioxid de carbon cu un anumit termen limită, conform CA100+.
Cei peste 700 de membri ai CA100+ gestionează active în valoare totală de 68.000 de miliarde de dolari și urmăresc să se folosească de valoarea lor financiară pentru a determina marii poluatori să își reducă emisiile și să dezvăluie mai multe detalii despre eforturile lor.
Cea mai recentă evaluare anuală a grupului, publicată miercuri, a arătat că, în general, doar un sfert dintre companiile care fac parte din grupul de interes reduc emisiile suficient de rapid pentru a se alinia la o traiectorie de 1,5C - un obiectiv aspirațional convenit de către mai multe țări în pactul climatic de la Paris în 2015 - pe baza reducerilor intensității emisiilor din ultimii trei ani.
Potrivit CA100+, 77% dintre cei mai mari emițători de gaze cu efect de seră din lume au un obiectiv net-zero, în creștere față de 75% în octombrie anul trecut și mai puțin de 5% când grupul a fost lansat în 2017. Mai mult de patru cincimi și-au stabilit, de asemenea, obiective de reducere pentru perioada 2036-2050.
Pe lângă obiectivele pe termen mai scurt și planificarea capitalului destinat acestei problematici, lobby-ul corporatist împotriva politicii climatice a reprezentat, de asemenea, o problemă semnificativă, au adăugat reprezentații grupului.
Utilizând date de la InfluenceMap, CA100+ a afirmat că doar 4% dintre companii își aliniază pe deplin angajamentul în domeniul politicii climatice la obiectivele Acordului de la Paris, în timp ce doar 31% s-au angajat să facă lobby în conformitate cu acest acord, deși acest procent este în creștere față de 24% anul trecut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.