Adrian Mitroi îndeamnă tinerii, în primul rând, să facă investiții în scopul dobândirii cât mai multor cunoștințe, care să le aducă ulterior un mod de gândire productiv, pentru că în lipsa acestor experiențe de viață investițiile le pot aduce foarte ușor prejudicii.
Poate că vrei să faci un curs pentru a învăța puțină programare, o tabără unde poți afla lucruri noi, sunt lucruri pe care le poți face dacă nu ai inspirație financiară și nu ai bani suficienți (pentru investiții), poți să faci și treburile astea pentru lucrurile bune se adună omului gospodar. Nu sunt pentru toți lucrurile acestea, dar lucrurile pe care le văd la părinți, transparența administrării bugetului familiei este un subiect substanțial, le poate da celor tineri un exemplu interesant și îi lasă să învețe prima dată lucrurile grele iar apoi pot intra în lumea complicată a criptomonedelor, a investițiilor peste noapte care sunt foarte periculoase, și care, după sfaturile de pe internet, te fac milionar. Tânărul trebuie învățat cu bazele financiare, dacă le are pe acelea va fi mai capabil să aibă grijă de economia personală. Pentru că atunci când ai bani ai posibilitatea să urmărești oportunitățile care apar și care s-ar putea să fie foarte atractive”, mărturisește profesorul ASE.
În ceea ce privește principalele greșeli ale tinerilor, Adrian Mitroi, mărturisește că gestionarea banilor este una dintre ele. În loc să investească în aceste mecanisme de dezvoltare semnalate anterior, tinerii consumă neîncetat, fără să își mai dea seama de impactul asupra bugetului lor și al familiei.
”Preferă taxi în locul transportului în comun, ultimul model de telefon, cele mai noi haine. Asta este o greșeală, acel FOMO (Fear of Missing Out), frica de a nu fi în trend. Fiecare dintre noi vrem să fim undeva în trend, să avem senzația de conformare cu modernitatea iar atunci și pentru cei mici există această tendință. I-aș sfătui să se gândească de două ori la achizițiile scumpe, fără grabă, Black Friday este în fiecare an, trebuie consultate și alte oferte, de văzut și costurile de transport și așa mai departe. Trebuie făcut un mic calcul economic, a conchis profesorul Adrian Mitroi.
Urmăriți emisiune mai pe larg în linkul de mai jos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.