Colectarea falsă a impozitelor
În cadrul acestei înșelătorii, „impostorii se dau drept agenți de colectare a impozitelor guvernamentale și folosesc amenințări de arestare imediată sau alte tactici de intimidare pentru a-și convinge țintele să plătească, solicitând adesea ca cei înșelați să încarce bani pe carduri ca plată”.
Aceste tipuri de înșelătorii se numără în rândul celor mai raportate, dar au și cele mai mici rate de implicare.
Jaful secolului. Inimaginabilă suma pe care au putut sa o fure
„Pescuitul de date”
„Phishing” este un termen captivant folosit pentru a descrie escrocii care se prefac că sunt o persoană de încredere, cum ar fi un bancher, un furnizor de servicii, pentru a păcăli victimele să împărtășească informații private care pot fi folosite împotriva lor.
În ciuda ratei lor scăzute de succes, esrocăriile prin care se „pescuiesc” date au fost, de asemenea, printre cele mai raportate tipuri de înșelătorii.
Loterii și premii
În cadrul acestei escrocherie, victimele sunt păcălite să creadă că au câștigat la loterie, dar trebuie mai întâi să plătească o taxă în avans pentru a-și primi premiul.
15% dintre persoanele escrocate online au pierdut bani din cauza. Această înșelătorie are impact disproporționat asupra persoanelor care trăiesc cu insecuritate financiară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.