1. Chatbots
Deși la început mulți au crezut că e doar o chestiune temporară și nu va prinde niciodata, rețelele sociale au împins automatizarea unor răspunsuri tot mai în fața listei cu priorități. Așadar, din ce în ce mai multe firme caută să automatizeze cele mai dese răspunsuri la întrebări adresate de clienți. Oferă-le tu acest serviciu și ajută-i să își dezvolte propria lor afacere, în timp ce îi taxezi pentru fiecare ora muncită. Poți începe cu programarea unui chatbot pentru o pagină de Facebook. Vei observa că nu este foarte greu. Ce contează, însă, este să ai cunoștințe suficiente de programare pentru a-ți putea diversifica serviciile și să realizezi chiar chatbots care să pară a fi aproape oameni. Totul ține de voința ta de a munci și de a avansa în acest domeniu, întrucât banii sunt din belșug pentru astfel de proiecte.
România dispune de peste 5.000 de joburi pentru debutanți
2. Consultant fundraising
Ai avut un job în PR sau presă până acum și te gândești să te lansezi pe cont propriu? Oferă-ți serviciile și pune-ți cunoștințele acumulate până acum la treabă. Poți conecta oameni care nu se știu contracost pentru a-i ajuta să obțină ceea ce își doresc unii de la alții, dar n-au idee cum să se găsească. Nu uita că legislația din România permite trimiterea unor fonduri către anumite cauze sau investiții!
3. Blog educațional
Ai un copil sau ai fost tu un tânăr curios și însetat de informații? Ei bine, e momentul să pui pe tapet tot ce ai învățat până acum: creează un blog educațional! Părinții sunt interesați să afle noutățile în acest domeniu, iar unii dintre ei sunt dispuși chiar să și plătească pentru a le oferi celor mici cât mai multe șanse de a promova mult mai ușor la școală sau, cine știe, chiar să facă performanță în sistemul preuniversitar românesc. Poți analiza, mai întâi, ce fac alții în acest domeniu. După aceea, poți tu schimba sau nișa anumite aspecte pe care alții le-au arătat. Loc este!
4. Ridesharing
Deși meseria de șofer este puțin stigmatizată în România, ai fi surprins câți bani fac partenerii companiilor de ridesharing în doar 4-5 ore de muncă/zi.
5. Reprofesionalizarea șomerilor
Ajută oamenii! Oferă-le celor care au rămas fără loc de muncă un loc în care pot să deprindă abilități noi pe care să le pună în practică pentru a intra din nou pe piața muncii. Poți face asta prin fonduri europene sau printr-o schemă de rambursare după angajarea clientului care a apelat la serviciile tale. Oricum ar fi, această idee de afacere ajută mai mulți oameni și te face și pe tine antreprenor de succes!
6. Călătorii educaționale
Cei care sunt trecuți de 30 de ani și care și-au încheiat studiile sunt însetați de noi descoperiri. Oferă-le șansa de a călători și de a se relaxa prin învățare. Nu doar că îi va ajuta să crească mai mult, dar s-ar putea chiar să îți fie recunoscători pentru că i-ai ajutat să promoveze la muncă!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.