Potrivit scrierilor găsite în Grecia antică, se pare că existau evenimente festive axate pe mâncăruri din carne friptă.
Descoperirile și scrierile arheologice arată că souvlakiul de astăzi provine de la grecii antici.
Această mâncare, cunoscută sub numele de obeliskos a fost chiar menționată în lucrările lui Aristofan, Xenofon, Aristotel și alții.
O farfurie de pâine umplută cu carne, care seamănă cu felul în care se servește astăzi souvlaki cu pita, a fost atestată și de Athenaeus în „Deipnosophistae”.
Citește și: Vacanță de primăvară prelungită pentru elevi. Care este calendarul anunțat de Ministrul Educației
Săpăturile efectuate în Akrotiri, în Santorini de profesorul Christos G. Doumas au scos la lumină suporți de grătar, din piatră, care erau utilizați pentru frigărui.
Mai târziu, în epoca bizantină, acest fel de mâncare este întâlnit și în capitala Imperiului Romana de Răsărit, vânzătorii ambulanți din Constantinopole comercializând souvlaki înfășurat în pita.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.