"Premierul și-a exprimat preocuparea cu privire la respectarea drepturilor omului în Ungaria, inclusiv egalitatea de gen, drepturile LGBT și libertatea mass-media", a declarat o purtătoare de cuvânt a cabinetului din Downing Street, relatează BBC.
Primirea lui Orban, care a confirmat orientarea eurosceptică a lui Boris Johnson, a fost a doua astfel de întâlnire, pe care premierul britanic a avut-o cu un lider al UE și prima cu un omolog din statele Uniunii, de la etapa finală a Brexitului.
Citește și: Campioni la consumul de bere. România a depășit Germania
"Liderii au discutat, de asemenea, o serie de probleme de politică externă, inclusiv Rusia, Belarus și China. Primul ministru a încurajat Ungaria să își folosească influența pentru a promova democrația și stabilitatea".
Orban a respins acuzațiile de antisemitism. El a susținut, de asemenea, că independența sistemului judiciar al Ungariei este „una dintre cele mai solite din Uniunea Europeană, declarând același lucru și despre presa din Ungaria. „Dacă mergi la un chioșc de ziare și ceri un ziar care atacă guvernul, vei primi imediat cel puțin zece”, a susținut el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.