Afirmația a fost făcută de directorul general al CEC Bank, Laurenţiu Mitrache, la Baia Mare.
Acesta a fost prezent la o întâlnire cu întreprinzătorii privaţi şi autorităţile locale din Baia Mare, pentru prezentarea produselor şi serviciilor CEC Bank.
Suma pentru capitalizare va fi justificată astfel âncât să nu fie socotită ajutor de stat, ci acţiunea statului în calitate de investitor privat, a precizat Laurenţiu Mitrache.
El spune că în România există un uriaş potenţial nefolosit, în condiţiile în care creditele acordate reprezintă 38 - 40% din PIB, pe când în ţările din Europa Centrală şi de Est procentul urcă la 100%, iar în Europa Occidentală este de 150%.
Întreprinderile mici şi mijlocii folosesc doar 15% resurse de la bănci, restul fiind acoperit din sume de la acţionari, din credite comerciale sau de la fonduri de investiţii.
„Procentul de 15% este nesatisfăcător, există un mare potenţial de creştere a relaţiilor dintre noi“, s-a adresat directorul general întreprinzătorilor din sală. El a precizat că în ultimii trei ani CEC Bank a reuşit să aibă o dezvoltare superioară industriei bancare locale. „Oferta ne diferenţiază, urmărim dezvoltarea economiei“.
Citește și:Demarează programul Investeşte în tine. Creditele pot fi accesate de la CEC
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.