Acest "ceas", afişat pe acoperişul unei clădiri din Times Square abandonată odată cu pandemia, afişa luni peste 48.000 de morţi, dintr-un total de decese din cauza coronavirusului depăşind pragul de 80.000, bilanţul oficial cel mai grav din toate ţările lumii.
SUA acuză! China pune "bețe în roate" privind un vaccin contra coronavirusului
Afişajul "ceasului" se modifică în funcţie de presupunerea următoare: 60% dintre decesele din Statele Unite puteau fi evitate dacă administraţia lui Donald Trump ar fi decis să decreteze reguli de distanţare şi să închidă şcolile cu o săptămână mai devreme, la 9 martie, în loc de 16 martie, cum a făcut, a explicat Eugene Jarecki într-un blog pe platforma Medium.
Regizorul newyorkez, premiat de două ori la Festivalul de film Sundance, a explicat că utilizează această valoare "prudentă" de 60%, pentru că este calculată de unii specialişti pe baza unor afirmaţii făcute al jumătatea lui aprilie de foarte respectatul Anthony Fauci. Celebrul expert în boli infecţioase cu funcţia cea mai înaltă din SUA şi consilier al lui Donald Trump a declarat că introducerea măsurilor de la 9 martie "putea salva vieţi".
"Vieţile pierdute inutil ne impun să cerem o gestionare mai responsabilă a crizei. Aşa cum numele soldaţilor noştri sunt sunt gravate pe monumente pentru a ne reaminti costul războaielor, cuantificarea vieţilor pierdute din cauza reacţiei târzii a preşedintelui serveşte unei funcţii esenţiale", a explicat Eugene Jarecki în mesajul său.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.