Dintre cei 400.000 de purtători ai ceasului inteligent, 2.000, adică 0,5% au primit notificări privind pulsul neregulat și au fost trimiși apoi să facă o electrocardiogramă. Într-o treime din cazuri, electrocardiograma a arătat existența episoadelor de fibrilație atrială. Pacienții cu fibrilație atrială netratată au risc de cinci ori mai mare de a face un accident vascular.
Apple Watch, prin notificările sale, poate contribui la detectarea într-un stadiu incipient a bătăilor neregulate ale inimii și contribuie astfel la salvarea unor vieți. Pentru Apple rezultatele studiului sunt încurajatoare în condițiile în care compania este deja interesată să dezvolte tehnologii cu utilizare medicală. Ceasul din seria 4 a Apple, care nu era disposibil în perioada în care s-a efectuat studiul, poate chiar să facă electrocardiograme, însă așteaptă autorizarea din partea Administrației Alimentare și a Medicamentelor din Statele Unite.
Citește și: CE: Smartwatch-ul pentru copii, o amenințare pentru cei mici
Chiar dacă oamenii de știință au recomandat prudență medicilor în utilizarea datelor provenite de la device-urile portabile, ei cred că există un potențial mare de utilizare a acestor tehnologii. ”Fibrilația atrială este doar începutul deoarece acest studiu deschide o poartă către alte cercetări în ce privește tehnologiile portabile și cum pot fi ele folosite să prevină bolile înainte ca acestea să se instaleze”, a declarat Lloyd Minor, decan la Stanford School of Medicine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.