Potrivit meteorologului Halada Szilárd, de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud, din Sibiu, şi în celelalte localităţi ale judeţului Harghita au fost valori scăzute de temperatură, respectiv minus 22 grade Celsius la Joseni, minus 19,7 grade Celsius la Topliţa şi minus 14,3 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc.
Piața autoturismelor ecologice a CRESCUT în România
La staţia de munte Bucin s-au înregistrat minus 19,9 grade Celsius, iar stratul de zăpadă măsoară 37 cm.
La Miercurea Ciuc a fost ger pe tot parcursul nopţii, dar la răsăritul soarelui temperatura a scăzut şi mai mult şi a atins minima de 22,9 grade Celsius.
Sursa citată a precizat că aceste valori de temperatură au fost valorizate de o masă de aer rece, pătrunsă în zonă din nordul continentului, de faptul că în Harghita a fost cer senin, spre deosebire de restul Transilvaniei, dar şi de existenţa stratului de zăpadă.
Meteorologul Halada Szilárd a mai spus că şi în următoarele trei zile vremea va fi geroasă, cu minime apropiate celor de duminică, după care temperaturile vor mai creşte.
Valoarea de minus 22,9 grade Celsius este una obişnuită pentru Harghita, zona fiind supranumită "Polul Frigului", unii dintre locuitorii judeţului spunând că abia acum simt că a venit iarna.
Minima absolută a lunii ianuarie în Harghita s-a înregistrat la Miercurea Ciuc în anul 1985, când termometrele au arătat minus 38,4 grade Celsius.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.