Imprimantele de acest tip nu încetează să revoluționeze industriile. Unul dintre marile avantaje ale unei astfel de tehnologii este că se sare peste etapa asamblării, ceea ce duce la scurtarea timpilor de producție cât și la economii.
Ambarcațiunea, care a fost numită 3 Dirigo, are 7,62 de metri lungime și cântărește două tone, ceea ce este cam mult pentru o astfel de barcă, a intrat în Cartea Recordurilor. Pentru fabricarea acestei bărci au fost necesare 72 de ore, iar materialul utilizat a fost din fibră de carbon. Ambarcațiunea a fost testată cu succes tot în cadrul Universității Maine.
Însă, cel mai impresionant lucru este că această imprimantă poate fabrica obiecte și mai mari, care ajung la o lungime de 18 metri, lățime de 6,70 metri și înălțimea de 3 metri cu o viteză de 68 kg de material utilizat pe oră cu posibilitatea de majorare până la 226 kg.
Armata, extrem de interesată de această tehnologie
Armata americană, dar nu numai, este foarte interesată de posibilitățile acestei noi tehnologii. Aceștia deja au produs un adăpost de comunicare de 3,6 metri lungime și o matriță de 2,2 tone și 6,4 metri lungime. Matrița va fi utilizată la contruirea unui pod din material compozir, lung de 23 de metri, în Hampden, Maine.
Cercetătorii caută acum să dezvolte un material pentru imprimantă care va fi 100% reciclabil, la bază având un amestec de plastic și nanoceluloză din lemn, un argument ecologist dar și un debușeu pentru economia industriei forestiere din această regiune a Statelor Unite ale Americii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.