100 de angajați vor lucra la fabrică dar crearea ei la Podari va genera încă aproximativ 300 de locuri de muncă în rândul partenerilor și furnizorilor de servicii logistice specifice acestei industrii.
Bioetanolul are ca materie primă exclusiv resturi agricole: paie de grâu care în mod tradițional nu sunt folosite de industria agricolă. Abundența acestor resurse naturale și infrastructura care facilitează accesul la ele, dar care permite și realizarea unei strategii de distribuție a bioetanolului, i-au făcut pe cei de la Clariant să-și deschidă fabrica pilot din România la Podari.
Investitorul elvețian mai deține o fabrică de demonstrație în Germania, unde se află și centrul de cercetare-dezvoltare al afacerii. Tehnologia folosită la producerea bioetanolului celulozic este una specifică, dezvoltată exclusiv de laboratoarele Clariant, un proiect tehnologic numit "Sunliquid". O tehnologie nepoluantă care produce biocombustibil care utilizat în combinație cu carburanții clasici contribuie la reducerea emisiilor de carbon în atmosferă.
250.000 de tone de paie românești procesate
Noua unitate de producție care va deveni funcțională din 2020 își propune să proceseze anual o cantitate de 250.000 de tone de paie. A fost aleasă zona Podari pentru această investiție datorită faptului că în zonă există producători de cereale pe suprafețe mari, dar și pentru a avea acces la utilități, la căi rutiere și la transport pe calea ferată. O parte din contractele de furnizare a paielor și resturilor agricole sunt deja negociate cu fermierii din zonă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.