Care sunt pașii de urmat
În primul rând, solicitantul trebuie să deschidă un cont la o bancă, orice bancă, de pe teritoriul țării unde își are domiciliul. Trebuie verificat care sunt băncile care nu percep comisioane pentru acest fel de transfer.
Al doilea lucru care trebuie făcut este că trebuie comunicat instituției plătitoare a pensiei (casa teritorială de pensii în evidența căreia se află dosarul de pensie) detaliile bancare: adresa completă a beneficiarului, denumirea și adresa băncii beneficiarului, codul SWIFT/BIC al băncii beneficiarului, acolo unde e cazul, precum și numărul de cont internațional bancar, prin declarația de transfer.
Declarația de transfer, împreună cu documentul care confirmă detaliile bancare și cu copia actului de identitate al titularului, se pot depune direct de către beneficiarul pensiei sau prin mandatar cu procură specială, la sediul casei teritoriale de pensii în a cărei evidență se află dosarul de pensie. Actele se pot depune ce către solicitant și prin poșta clasică dar și prin e-mail.
AICI găsești toate adresele Caselor Teritoriale de Pensii
Citește și:
Pensionare 2024. Cele mai importante modificări ce vor intra în vigoare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.