Factura dublului eveniment sportiv, amânat cu un an din cauza Covid-19, s-a situat în jurul sumei de 1.453 miliarde de yeni (11,3 miliarde de euro), conform acestei estimări oficiale prezentate miercuri, respectiv un cost inferior celor 1.644 miliarde de yeni (12,9 miliarde de euro), estimaţi în decembrie 2020.
Ea reprezintă, totodată, aproape dublu în raport cu cele 734 miliarde yeni preconizate iniţial în dosarul de candidatură al oraşului Tokyo din 2013.
Decizie de ULTIMĂ ORĂ în România. Îți ridică mașina din fața blocului
Costul Jocurilor a putut să fie redus graţie măsurilor de simplificare a evenimentului şi economiilor făcute prin absenţa spectatorilor pe stadioane, au mai precizat organizatorii în comunicat.
Totodată, porţile închise au privat oraşul Tokyo de aproximativ 90 miliarde yeni din vânzarea biletelor.
Organizarea JO de la Tokyo a fost marcată, de la atribuirea lor capitalei nipone în 2013, de o serie de polemici privind costul acestora, de scandaluri diverse şi controverse care au culminat în martie 2020 cu anunţul amânării lor cu un an din cauza pandemiei.
Jocurile Olimpice şi paralimpice s-au desfăşurat între finele lui iulie şi începutul lui septembrie 2021, în ciuda opoziţiei majorităţii japonezilor, în timp ce ţara sa confrunta cu o explozie a cazurilor de infectare.
Sportivii olimpici şi paralimpici niponi au câştigat, în total, 58 de medalii, dintre care 27 de aur, cel mai prolific bilanţ din istoria ţării.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.