Publicitate
Modificările au rolul de a stopa unele practici abuzive, precum insolvenţele repetate, în scopul de a eluda plata obligaţiilor către parteneri şi la bugetul de stat.
"De ce Ministerul Justiției a fost co-inițiator la acest proiect de OUG: pentru faptul că problematica insolvenței cade în sarcina Ministerului Justiției ca drept de inițiativă legislativă. Pentru că insolvența are dimensiunea financiară, dimensiunea economică, dimensiune economică pe care dânșii o cunosc cel mai bine", a precizat Tudorel Toader.
„În prezent se află în procedura insolvenţei sau în perioada de observaţie, peste 6.000 de societăţi cu circa 64.000 de salariaţi. Arieratele bugetare ale acestor companii sunt de peste 63 de miiarde de ei, iar gradul de recuperare este de 6%. Şi nu vorbim doar de companiile de stat, ci şi de cele private. Se impune luarea unor măsuri urgente pentru crearea premiselor legislative şi administrative, care să conducă la redresarea acestora şi menţinerea în circuitul economic Se impune adoptarea măsurilor urgente care să permită conversia, reducerea sau cesiunea creanţelor bugetare, în anumite condiţii, pentru a pentru a evita intrarea iminentă în faliment a multor societăţi cu potenţial de viabilizare şi cu consecinţe grave în plan economic şi social”, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, după şedinţa de Guvern.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.