Ce se mânăncă de Paşte la masa REGALĂ. Majestatea Sa Margareta a dezvăluit SECRETUL (VIDEO)

Antonia Popescu |
Data publicării:
Ce se mânăncă de Paşte la masa REGALĂ. Majestatea Sa Margareta a dezvăluit SECRETUL (VIDEO)
Ce se mânăncă de Paşte la masa REGALĂ. Majestatea Sa Margareta a dezvăluit SECRETUL (VIDEO)

Tradițiile de Paște se păstrează cu sfințenie și în familia regală a României. În joia mare Majestatea Sa Margareta a intrat în bucătăria de la castelul regal Săvârșin unde a pregătit mâncăruri tradiționale.

Majestatea Sa a pregătit cozonac bogat în nucă și cacao, după care a urmat pasca făcută după o rețetă de familie.

Majestatea Sa Margareta nu a fost singura, ci a fost ajutată de bucătăreasa familiei regale. Rețetele după care se pregătește mâncarea tradițională la castel sunt păstrate de la doctorul Gabriela Duda, mama principelui Radu Duda şi au fost dezvăluite pe pagina de socializare a casei regale.

Cozonacul cu nucă “Gabriela”

Toate produsele trebuiesc să aibă temperatura camerei. / Prăjitura are 391 kcal pt.100 g.

Ingrediente pentru aluat :

• 500 g făină albă de calitate

• 250 ml lapte

• 5 gălbenușuri

• 200 g zahăr pudră

• 25 g unt

• 125 ml ulei de floarea soarelui

• 25 g drojdie

• coaja de la 1 lămâie și 1 portocală

• 25 g smântână

• 1/2 baton de vanilie

• 25 g stafide

• Un vârf de sare

Youtube video image

Ingrediente pentru umplutura cu nucă :

• 500 g miez de nucă măcinat

• 100 g zahăr pudră

• 3 albușuri

• 30 g cacao

• 75 ml lapte

• 3 pachete mici cu zahăr vanilat

• coaja de la 2 portocale

Modul de preparare :

- Se înfierbântă o treime din lapte și se adaugă în el 6 linguri de făină, mestecând permanent, pentru a nu se face cocoloașe. Se lasă să se răcească.

- Drojdia se dizolva în altă treime de lapte călduț, adăugând o lingură de zahar.

- Se amestecă ambele compoziții până apar mici bule de aer. Se lasă la crescut.

- Se bat gălbenușurile spumă, cu o parte din zahărul pudră.

- Restul de lapte se fierbe la foc mic, adăugând batonul de vanilie tăiat bucăți și restul de zahăr.

- În laptele cu zahăr și vanilie se amestecă încet gălbenușurile bătute, coaja de lămâie și portocală, un vârf de sare, stafidele, precum și prima compoziție (lapte, drojdie, făină).

- Se toarnă totul în bolul mare cu făină, apoi se frământă bine, adăugând din când în când uleiul de floarea soarelui.

- Aluatul trebuie să stea o noapte în bucătărie, la temperatura camerei, pentru crescut.

A doua zi se prepară umplutura de cozonac :

- Se pune la foc mic laptele cu pudra de cacao, amestecând continuu, pentru a nu se face cocoloașe.

- Se bat albușurile cu zahărul pudră și cu 3 plicuri de zahăr vanilat până se obține o bezea foarte consistentă.

- Se pun împreună, într-un bol mare, miezul de nucă, albușurile bătute, concentratul de cacao și coaja de portocală și se amestecă bine cu o lingură până compoziția devine omogenă.

Pregătirea cozonacului :

- Aluatul se împarte în doi bulgări egali. Se întinde prima jumătate din aluat pe un fund de lemn ; foaia de aluat trebuie să fie suficient de subțire și întinsă, ca să cuprindă compoziția cu nucă. Se așază pe aluatul întins jumătate din umplutură, se netezește cu o spatulă și se rulează până ia forma unui cilindru. Se pune deoparte.

- Se întinde a doua parte din aluat și se așază pe ea a doua jumătate de umplutură cu nucă, netezind cu spatula. Se rulează ca un cilindru. Atenție ca marginea foii de aluat să cuprindă bine compoziția cu nucă.

- Cele două cilindre se împletesc unul cu altul, manevrând ușor ca să nu iasă umplutura. Se introduce în forma de cozonac, unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Peste aluatul de cozonac se aplică o glazură din 2 gălbenușuri, un albuș, 2 linguri de lapte și puțin zahăr, folosind o pensulă.

- Cozonacul se coace 1 oră la 180 de grade, dar trebuie verificat din când în când, fiindcă nu toate cuptoarele coc identic.

- Este bine ca prăjitura să stea peste noapte în tava ei de copt, înainte de a fi așezată pe un platou de servit.

Ingrediente pentru pască :

• 1 kg brânză de vaci

• 8 gălbenușuri

• 50 g stafide

• 3 pachete mici cu zahăr vanilat

• coaja de la 2 lamâi și 2 portocale

• 350 grame de zahăr pudră

• o ceașcă de cafea cu smântână

• 3 linguri de făină

• 150 g boabe de cireșe sau vișine conservate în zahăr (opțional)

• 1 ou pentru a unge pasca înainte de a o coace

Cu o zi înainte de preparare :

Brânza se scurge timp de 24 ore într-un tifon pus pe un strat de făină de porumb, într-un bol mai mare.

Modul de preparare :

Brânza scursă se dă printr-o sită obișnuită, pentru a fi omogenă și cremoasă. Se poate folosi un fund de lingură de metal.

Se freacă bine gălbenușurile cu zahărul pudră și cu zahărul vanilat până se obține o compoziție cremoasă și zahărul s-a dizolvat.

Se amestecă brânza, gălbenușurile bătute, coaja de lamâie și portocală, stafidele, smântâna, cele trei linguri de făină.

Rezultatul trebuie să fie o compoziție omogenă, care să aibă aspectul unei creme groase și catifelate.

Daca aveți boabe de cireșe sau vișine conservate în zahăr, puneți în compoziție, astfel încât să se regăsească în prăjitură la fiecare felie.

Se pune compoziția într-o formă rotundă de copt, tapetată cu hârtie de copt, peste care s-a așezat un strat subțire de aluat de cozonac, atât pe fundul formei, cât și pe pereții ei.

Se unge suprafața prăjiturii cu ou amestecat cu puțin lapte, folosind o pensulă de bucătărie.

Se coace 1 oră la 160 grade Celsius.

Este preferabil ca pasca să rămână în forma de copt peste noapte, iar apoi să fie așezată pe un platou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9759
Diferența -0.0007
Zi precendentă 4.9766
USD
Azi 4.7742
Diferența 0.0425
Zi precendentă 4.7317
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9759 RON
USD flag1 USD = 4.7742 RON
GBP flag1 GBP = 5.9774 RON
CHF flag1 CHF = 5.3721 RON
AUD flag1 AUD = 3.1018 RON
DKK flag1 DKK = 0.6672 RON
CAD flag1 CAD = 3.4124 RON
HUF flag1 HUF = 0.0121 RON
JPY flag1 JPY = 0.0309 RON
NOK flag1 NOK = 0.4302 RON
SEK flag1 SEK = 0.4306 RON
XAU flag1 XAU = 415.3204 RON
Monede Crypto
1 BTC = 465378.80RON
1 ETH = 15723.16RON
1 LTC = 424.04RON
1 XRP = 6.85RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 5.99% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.75%
6 luni: 5.79%
12 luni: 5.83%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %
Indici bursieri | Sursa: BVB
IndiceUltima valoareVariatie
BET17146.01-0.91%
BET-BK3180.07-1.29%
BET-EF923.96-0.58%
BET-FI60465.38-0.32%
BET-NG1213.91-0.47%
BET-TR37812.62-0.91%
BET-TRN36753.63-0.91%
BET-XT1472.57-0.87%
BET-XT-TR3192.36-0.87%
BET-XT-TRN3109.55-0.87%
BETAeRO913.34-0.92%
BETPlus2537.89-0.87%
RTL38064.63-0.63%

Opinii

Dumitru Chisăliță, președintele AEI
Profesorul Mircea Coșea / Foto: Crișan Andreescu

Donald Trump revine. Mircea Coşea: Ce se schimbă pentru România și economia europeană?

Donald Trump a fost ales din nou președinte în...

Adrian Negrescu, analist economic

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel