Proiectul care urmează să fie adoptat de Parlament, prevede ca indemnizațiile de hrană din anul 2020 să fie păstrate la același nivel al anului 2019.
Așadar, anul viitor, indemnizația de hrană se va păstra la suma de 346 de lei, valoare utilizată și în 2019. De indemnizația de hrană beneficiază, începând din acest an, lucrătorii la stat precum parlamentarii, angajații ministerelor, angajații consiliilor locale sau orice alți angajați în instituții publice.
Indemnizația pentru creșterea copilului. Se schimbă modul de calcul
Cei 346 de lei reprezintă, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 114/2018, valoarea brută a indemnizației de hrană, aceasta fiind asimilată salariilor, adică se datorează impozit și contribuții obligatorii pentru ea, fapt ce duce la diminuarea cuantumului primit, de fapt, de bugetari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.