Decizia curții din New York a avut ca efect suspendarea executării unui ordin emis în luna septembrie de către judecătorul Arthur Engoron. Acest ordin constata că fostul președinte Trump și afacerile familiei sale au fost implicați într-o fraudă și a autorizat confiscarea companiilor care dețineau controlul asupra unor proprietăți importante din domeniul imobiliar, inclusiv Trump Tower și 40 Wall Street din Manhattan.
Această decizie a instanței nu furnizează indicii despre modul în care aceasta va decide în final apelul, care se poate prelungi pe o perioadă de mai mult de un an.
În aceeași hotărâre, Curtea de Apel a respins și cererea lui Trump de suspendare a unui proces care a început săptămâna trecută. Acest proces are ca scop determinarea amenzii pe care Trump, împreună cu zece dintre companiile sale și cei doi fii adulți ai săi, ar trebui să o plătească pentru manipularea valorii nete a averii lor, cu scopul de a obține condiții de împrumut mai favorabile.
Trump, considerat favorit la nominalizarea pentru alegerile prezidențiale republicane din 2024, a negat vehement că ar fi comis vreo infracțiune și a catalogat acest caz drept o vânătoare de vrăjitoare politică.
Avocatul său, Christopher Kise, a declarat vineri că este mulțumit de faptul că instanța a decis să suspende investigarea în privința unor aspecte, entități și bunuri care depășesc domeniul de aplicare al acestui caz.
În procesul intentat de procurorul general al statului New York, Letitia James, se susține că Trump a supraevaluat valorile activelor sale cu miliarde de dolari pentru a obține ilegal sute de milioane de dolari împrumuturi de la bănci.
James solicită o amendă de cel puțin 250 de milioane de dolari, o interdicție permanentă împotriva lui Trump și a fiilor săi, Donald Jr. și Eric, de a conduce afaceri în New York, precum și o interdicție de cinci ani pentru a deține proprietăți imobiliare comerciale în aceeași regiune.
Procesul este programat să continue până la mijlocul lunii decembrie. Trump, care a participat deja la primele trei zile de audieri din această săptămână, a declarat că va fi dispus să depună mărturie.
Deși este un caz civil, Trump se confruntă cu alte probleme legale majore, inclusiv acuzații penale care au generat costuri financiare semnificative astfel că acesa a devenit primul președinte în funcție și fost președinte al SUA care să fie pus sub acuzare.
La Washington, Trump este acuzat pentru că a vrut să modifice rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020, în Georgia pentru încercarea de a influența rezultatele alegerilor în această stat, în Florida pentru gestionarea documentelor clasificate la sfârșitul mandatului său și în New York pentru că a mituit o vedetă porno ca să nu vorbeacă de relațiile intime cu fostul președinte.
Trump a negat vehement orice implicare în activitățile ilegale în toate aceste cazuri și a pledat nevinovat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.