„Exista o lege în ceea ce priveşte autostrada Transilvania care leagă practic Transilvania de Moldova. S-au acordat 37 milioane de lei credite bugetare şi 9 milioane de lei credite de angajament pentru studiile de fezabilitate pentru porţiunea dintre Târgu Mureş - Târgu Neamţ. Acesta e un tronson care va fi finanţat din fonduri europene. Ceea ce mă surprinde pe mine e că avem autostrăzi începute în 2014, la care avem un stadiu fizic foarte redus în momentul de faţă, 20%. Nu vreau să mai fac nicio promisiune. Nu vreau să mai fac niciun fel de estimare. Mă uit pe datele din contract. Avem termene de finalizare 2019 de 122 km. Pentru fiecare din aceste loturi care însumează cei 122 km, vom organiza comandament, pentru fiecare lot”, a precizat Plumb.
Ministrul Transporturilor a precizat că în 2019 ar trebui finalizați 122 de kilometri.
„Avem termen de finalizare în 2019 de 122 km, pe fiecare din porţiuni care însumează cei 122 km vom organiza comandament pentru fiecare lot, în teritoriu, unde se întâmplă construcţia.
Am asigurat din punct de vedere legal deschiderea de forţă de muncă din terţele ţări, am mărit contingentul pentru ca aceste firme care realizează infrastructura să aibă numărul de salariaţi necesari. Firmele să îşi aducă muncitori de unde vor. E şi în România forţă de muncă, salariul minim creşte la 3.000 de lei pe zona de construcţii, pentru a motiva angajarea în acest domeniu”, a declarat Rovana Plumb.
Citește și: Șefii de la Drumuri au cheltuit doar 17% din buget pe autostrăzi şi drumuri naţionale
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.