Însă, în ultimii ani, în ciuda majorării succesive a salariului minim punctuld e amendă a rămas acelați după ce a fost înghețat.
Același lucru se va întâmpla și în 2020, Guvernul Orban luând decizia de a menține înghețarea punctului de amendă și anul viitor.
„Având în vedere că începând cu 1 ianuarie 2020 se intenționează creșterea nivelului salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, care va conduce la creșterea punctului-amendă la regimul circulației pe drumurile publice, este necesar ca în cursul anului 2020 să fie luată o măsură temporară de stabilire a unei valori fixe a punctului-amendă”, motivează reprezentanții Executivului.
Citește și:
Noi amenzi pentru șoferi! De ce nu mai e voie cu brăduți parfumați pe parbriz
Care sunt clasele de sancțiuni prevăzute de Codul rutier
clasa I: două sau trei puncte-amendă (290 sau 435 de lei);
clasa a II-a: patru sau cinci puncte-amendă (580 sau 725 de lei);
clasa a III-a: de la șase la opt puncte-amendă (de la 870 la 1.160 de lei);
clasa a IV-a: de la nouă la 20 de puncte-amendă (de la 1.305 la 2.900 de lei);
clasa a V-a: de la 21 la 100 de puncte-amendă (de la 3.045 la 14.500 de lei).
Persoanele fizice pot primi doar amenzile din clasele I-IV. Clasa a V-a de sancţiuni este valabilă doar pentru companii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.