Potrivit BestJobs, anul 2022 a adus sectorului IT un nou vârf în ceea ce priveşte salariile, pe măsură ce s-a liberalizat tot mai mult accesul candidaţilor români la alte pieţe din regiune sau chiar de pe alte continente. "Majorările salariale consistente din zona IT sunt determinate atât de creşterea cifrei de afaceri a firmelor din domeniu, dar şi de competiţia puternică pentru angajaţi pe piaţa locală şi nu numai", susţin specialiştii în resurse umane.
În același timp și în construcții salariile au devenit din ce în ce mai mari în ultimii ani, deși românii aleg să plece în străinătate. Domeniul construcțiilor din România este în deficit de personal, motiv pentru care o mulțime de firme caută să angajeze. În timp ce mulți români pleacă din țară, străinii par dispuși să le ia locul pe salarii destul de bune.
De exemplu, un muncitor în construcții dintr-o firmă din Oradea poate câștiga chiar și 8.000 de lei pe lună, în timp ce un inginer constructor poate merge acasă chiar și cu 3.000 de euro, în funcție de proiect.
Dar cât câștigă un preot în România
Salariul preoților din România a fost mereu un mister pentru cetățeni, însă venitul diferă în funcție de statutul pe care îl deține. Doar pentru anul 2022, sprijinul financiar pentru salarizarea personalului de cult, prin bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte, este de 751,2 milioane lei, dar la ce sumă pot ajunge.
De exemplu, un preot la început de drum câștigă un salariu net de sub...
Citește mai departe pe DCNews Radio
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.