Astfel, deși cerințele STS ar fi foarte mari la o țară cu aproape 20 de milioane de locuitori aflată la granița NATO, bugetul în 2018 a fost de doar 72 de milioane de euro, ceea este puțin la o instituție cu costuri foarte mari de echipamente.
STS nu a publicat până acum și numărul de oameni de care dispune dar se estimează că ar avea în jur de 5.000 de angajați. STS este organizată ca o instituție de tip militar și este cunoscută și ca UM 02999.
STS a implementat în februarie o aplicație de localizare a apelurilor de urgență. Cu toate acestea, această aplicație nu este prea eficientă. În plus, există o adevărată avalanșă de apeluri false la 112, un român sunând de peste 20.000 de ori la 112 într-un an.
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a transmis vineri că fata de 15 ani dispărută în Olt a sunat de 3 ori la 112 în interval de 7 minute. La al doilea apel, în timpul discuției cu dispecerul de la poliție, apelanta nu a reușit să furnizeze date privind adresa/locația în care se află, dar a furnizat o adresă de pe o carte de vizită pe care o găsise în locația în care se afla. Reacția STS vine după ce Poliția a anunțat că STS a transmis trei adrese greșite în urma apelului la 112.
Redăm integral precizările STS:
"La fiecare din cele trei apeluri, informația de localizare primară a fost disponibilă la nivelul Dispeceratului de Poliție, fiind transmisă de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unui identificator de sector de celulă (cell-id/sector-id), conform art. 27 din Decizia ANCOM nr. 1023/2008. Această informație de localizare primară a fost preluată de sistemele informatice SNUAU și pusă la dispoziţia operatorilor 112 şi dispecerului Poliției, în sistemul informatic GIS, așa cum a fost primită, pe timpul procesării apelului”.
Apelurile injurioase sau inutile la 112, numărate cu milioanele
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.