Publicitate
La cât se ridică
Această renta viageră este echivalentul a 1,5 salarii medii brute pe economie. Pentru stabilirea rentei viagere se utilizează salariul mediu brut pe economie comunicat de Comisia Naţională pentru Statistică pentru luna anterioară celei în care se face plata drepturilor.
În funcţie de nivelul performanţei sportive se acordă astfel:
100% pentru prima medalie de aur obţinută la jocurile olimpice;
80% pentru prima medalie de argint obţinută la jocurile olimpice sau pentru prima medalie de aur obţinută la campionatele mondiale;
70% pentru prima medalie de bronz obţinută la jocurile olimpice sau prima medalie de aur obţinută la campionatele europene;
50% din valoarea indemnizaţiei corespunzătoare cuvenite potrivit pentru următoarele medalii de aur obţinute la jocurile olimpice, campionatele mondiale sau campionatele europene.
Citește și: Ce pensie colosală primește un mare actor din comunism
Pentru sportivii care cumulează titlul de campion olimpic şi cel de campion mondial sau european ori titlul de campion mondial cu cel european renta viageră acordată pentru cea mai bună performanţă se cumulează cu cea pentru performanţa inferioară.
Cine acordă acest venit
Fondurile necesare pentru plata acestor drepturilor se alocă de la bugetul de stat şi se plătesc de Ministerul Tineretului şi Sportului.
Renta viageră se plăteşte lunar în lei şi nu este impozabilă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.