Saveta Bogdan se bucură că va primi voucher social de 250 lei pentru că, spune ea, pensia pe care o primeşte este foarte mică şi nu-i ajunge pentru un trai decent.
„Să ştiţi că îmi prinde foarte bine voucherul. Ne ajută. Pensiile sunt foarte mici. Aşa s-a iesit la pensie în anii când noi am ieşit la pensie, cu pensii foarte mici. Ne-a dat cate 10-12 lei. Este foarte bine venti acest voucher. Chiar îl aşteptăm cu inima deschisă. Norocul meu este că Dumnezeu când m-a trimis pe pământ m-a trimis cu har.
Am mai cântat şi mi-am completat bugetul cum trebuie. Orice bănuţ în plus este bine venit pentru că nouă nu ni s-a dat spor de noapte, veneam la 4 dimineaţa. Nouă ni s-a dat salariu minim pe economie. Este foarte bine venit acest voucher. Să ne mai trimită. M-a inundat vecina de sus şi trebuie să îmi zugrăvesc în casă. A picat foarte bine. O să caut zugravi buni şi o să zugrăvesc la bucătorie şi în baie”, a declarat Saveta Bogdan la România TV.
Saveta Bogdan este una dintre cele mai iubite şi mai apreciate interprete de muzică populară de la noi. Interpreta se confruntă cu mari probleme financiare. Ajunsă la 76 de ani, artista încasează o pensie infimă după o viaţă de muncă.
Încasează o pensie de doar 1.200 de lei, bani care abia îi ajung să își plătească facturile. De asemenea, artista mai primește de la UCIMR (Asociația Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România – n.r.) suma de 600 de lei, dar nici această sumă nu o ajută prea mult, transmite România TV.
Citeşte şi: Începe emiterea şi distribuirea tichetelor sociale de 250 de lei - Calendar complet
Începând cu 1 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) începe procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor sociale oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”. Tichetele cu valoare nominală de câte 250 lei, destinate persoanelor aflate în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie, fac parte din cea mai importantă inițiativă de acest gen derulată până acum din perspectiva numărului de beneficiari.
Astfel, peste 2,5 milioane de beneficiari primesc tichete pentru achiziția de produse alimentare în valoare de 3,1 miliarde de lei. O premieră, de asemenea, o reprezintă sursa multiplă de finanțare, atât din bugetul de stat, cât și din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) 2014-2020 precum și din viitoarea perioadă de programare 2021-2027 prin Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială (POIDS).
„Inițiativa acordării cu promptitudine a tichetelor sociale reprezintă în sine o serie de premiere în administrația centrală, efort care nu ar fi fost posibil fără o mobilizare și sincronizare a mai multor ministere, companii naționale și private”, explică ministrul Marcel Boloș anvergura demersului prin care, în două săptămâni de la demarare, peste 2,5 milioane de români vor putea cumpăra alimente în această perioadă dificilă. „Începând cu identificarea beneficiarilor din categorii vulnerabile diferite, contractarea și evident producția unui număr atât de mare de carduri, sincronizarea și validarea listelor de beneficiari între Ministerul Muncii și ANAF, distribuția la nivel național și încărcarea o dată la două luni a acestor carduri, toate acestea reprezintă un exemplu de solidaritate și de mobilizare la nivelul Guvernului. Negocierile cu Comisia Europeană, mecanismele de finanțare din surse multiple și alte inovații în finanțarea europeană nici nu mai contează în momentul în care românii cu probleme financiare grave vor primi primele semne de sprijin”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.