Se numește solarpunk. Termenul, inventat în 2008, se referă la o mișcare artistică care, în linii mari, arată cum ar putea arăta viitorul dacă am trăi în armonie cu natura într-o lume durabilă și egalitară.
"Solarpunk este cu adevărat singura soluție la colțul existențial al dezastrului climatic în care ne-am băgat ca specie.", spune Michelle Tulumello, un profesor de artă solarpunk din statul New York.
"Dacă dorim să supraviețuim și să păstrăm cu noi unele dintre lucrurile la care ținem pe Pământ, acest lucru implică o modificare fundamentală necesară a viziunii noastre asupra lumii, prin care să ne schimbăm complet perspectiva de la competiție la cooperare."
SPECTACOL pe CERUL României, în această noapte. La ce oră SE POATE VEDEA
Dar nu toate companiile care activează în economia verde sunt conștiente de această mișcare.
Daniel Egger este directorul comercial al Climeworks, o companie elvețiană care captează dioxidul de carbon (CO2) direct din aer cu ajutorul unor mașini alimentate cu energie regenerabilă sau cu energie din deșeuri.
Tehnologiile de captare și stocare a dioxidului de carbon (CSC) sunt considerate de mulți ca fiind o modalitate importantă de a ține CO2 sub control.
"Scopul nostru este de a inspira un miliard de oameni să elimine carbonul din aer", spune el. "Cu siguranță nu este ținta noastră să facem acest lucru singuri - trebuie să facem parte dintr-un ecosistem."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.