Astfel, indexul pe baza căruia se emit facturile poate fi verificat de la distanță, fără să mai fie necesare citirile de pe teren și estimările de consum. În acest fel sunt eliminate și erorile umane legate de citirea greșită a indexului și de facturarea unui alt consum.
Clienții pot, totodată, să urmărească mai ușor consumul de energie, informațiile putând fi vizualizate atât pe calculator, cât și pe tabletă sau pe telefonul mobil. Aceștia pot astfel să își ajusteze mai ușor comportamentul de consum și să economisească astfel energie.
Într-un viitor nu foarte îndepărtat, aceștia vor putea să opteze și pentru tarife flexibile în funcție de intervalul orar, de zi sau de sezon.
Transmiterea de informații către dispeceratul distribuitorului de energie electrică, cu ajutorul contoarelor inteligente, permite ca defecțiunile de rețea să fie identificate mult mai ușor, iar intervențiile în caz de avarii să fie mai rapide și mai eficiente.
Citește și Contoarele inteligente - o tehnologie pentru viitor
Totodată, clienții care au montate contoare inteligente sunt protejați de supratensiuni și pot fi reconectați mai rapid în cazul în care deconectarea a fost cauzată de incidente din reţeaua electrică.
Nu în ultimul rând, clienții economisesc cu conectările, deconectările, închiderea sau transferul unui contract, toate acestea putând fi realizate de la distanță.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.