Deși ați putea fi tentați să luați o băutură rece pentru a vă răcori, băuturile calde, cum ar fi ceaiurile și cafelele, pot fi de fapt mai eficiente.
Un studiu realizat în 2012 de cercetătorii de la Universitatea din Ottawa a analizat efectul consumului de băuturi calde asupra temperaturii corpului.
România lovită de cel mai puternic val de CANICULĂ al verii. Temperaturi RECORD
Rezultatele au arătat că o băutură caldă vă poate răcori, dar numai în condiții uscate.
Vorbind pentru Smithsonian Mag, Dr. Ollie Jay, unul dintre autorii studiului, a explicat: "Dacă bei o băutură fierbinte, aceasta duce la o cantitate mai mică de căldură stocată în interiorul corpului, cu condiția ca transpirația suplimentară produsă atunci când bei băutura fierbinte să se poată evapora."
În esență, atunci când ingerați o băutură fierbinte, începeți să transpirați mai mult. Dacă sudoarea se poate evapora, vă răcorește de fapt, mai mult decât căldura adăugată în corp de către lichid.
Deși transpirația poate fi jenantă, este o funcție corporală esențială pentru a ne menține răcoroși.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.