Publicitate
La fel ca celelalte două versiuni anterioare ale Llama, cel mai nou model continuă să fie open source, ceea ce înseamnă că poate fi accesat gratuit.
Noul model de limbaj mare (LLM), subliniază investiția masivă a rețelei sociale de a ține pasul cu investițiile în inteligența artificială ale unor startup-uri cunoscute precum OpenAI și Anthropic cât și alți giganți tehnologici precum Google și Amazon.
Anunțul evidențiază, de asemenea, parteneriatul în creștere dintre Meta și Nvidia. Nvidia este un partener cheie al Meta, furnizând companiei-mamă Facebook cipuri pentru a ajuta la formarea modelelor sale de inteligență artificială, inclusiv cea mai recentă versiune a Llama.
În schimb, la fel ca atunci când Meta a lansat Llama 2 vara trecută, compania a realizat un parteneriat cu o zeci de companii de tehnologie care vor oferi clienților lor acces la Llama 3.1 prin intermediul platformelor lor de cloud computing, precum și instrumente de securitate și gestionare care funcționează cu noul software. Unii dintre cei 25 de parteneri ai Meta care au legătură cu Llama includ Amazon Web Services, Google Cloud, Microsoft Azure, Databricks și Dell.
Cea mai mare versiune a diferitelor de modele Llama 3.1 se numește Llama 3.1 405B. Acest LLM conține 405 miliarde de parametri (neuroni), care arată cât de multe date poate procesa.
În general, un LLM mare cu un număr mare de parametri poate efectua sarcini mai complicate decât LLM-urile mai mici, cum ar fi înțelegerea contextului în fluxuri lungi de text, rezolvarea unor ecuații matematice complexe și chiar generarea de date sintetice care pot fi probabil utilizate pentru a îmbunătăți modelele AI mai mici.
Meta lansează, de asemenea, versiuni mai mici ale Llama 3.1 care sunt numite modele Llama 3.1 8B și Llama 3.1 70B. Acestea sunt, în esență, versiuni îmbunătățite ale predecesorilor lor și pot fi utilizate pentru a alimenta roboți de chat și asistenți de codificare software, a declarat compania.
Meta a mai spus că utilizatorii WhatsApp din SUA ai companiei și vizitatorii site-ului său Meta.AI vor putea fi martori ai capacităților Llama 3.1 prin interacțiunea cu asistentul digital al companiei. Asistentul digital, care va rula pe cea mai recentă versiune a Llama, va fi capabil să răspundă la probleme matematice complicate sau să rezolve probleme de codificare software, a explicat un purtător de cuvânt al Meta.
Utilizatorii WhatsApp și Meta.AI care se află în SUA vor putea alterna între noul Llama 3.1 LLM sau o versiune mai puțin capabilă, dar mai rapidă și mai mică, pentru răspunsuri la întrebările lor, a declarat purtătorul de cuvânt al Meta.
Meta consideră că, investind în Llama și în tehnologiile conexe de inteligență artificială și punându-le la dispoziție gratuit prin intermediul open source, poate atrage talente de înaltă calitate pe o piață competitivă și poate reduce costurile generale ale infrastructurii sale de calcul, printre alte beneficii.
Lansarea Llama 3.1 de către Meta are loc înaintea unei conferințe privind grafica avansată pe calculator, în cadrul căreia Zuckerberg și Jensen Huang, directorul general al Nvidia, sunt programați să ia cuvântul împreună.
Gigantul rețelelor de socializare este unul dintre clienții de top ai Nvidia care nu rulează propriul cloud pentru afaceri, iar Meta are nevoie de cele mai recente cipuri pentru a-și antrena modelele de inteligență artificială, pe care le utilizează intern pentru targetare și alte produse. De exemplu, Meta a declarat că cea mai mare versiune a modelului Llama 3.1 anunțat marți a fost antrenată pe 16 000 de procesoare grafice H100 de la Nvidia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.