Virusurile fac parte din două grupe distincte de tulpini - GH și GR. Prima tulpină este considerată extrem de rară, a doua fiind destul de mult răspândită în Rusia.
Cazurile de reinfectare, nu foarte numeroase, nu mai sunt deja o noutate pentru nimeni. În schimb despre o dublă infectare, când în organismul omului luptă una împotriva celeilalte două tulpini diferite, nu s-a scris niciodată. Probabil pentru că nu s-a mai întâlnit nicăieri un astfel de caz.
Într-o lucrare publicată în revistele de specialitate din Rusia, cercetătorii locali precizează că, înainte de toate se ridică întrebarea: cum a fost posibilă o astfel de infectare? Pentru că dacă pacientul, care, între timp, a decedat, s-ar fi contaminat în locuri diferite, ar mai fi existat și alte cazuri de acest gen. Deci, este puțin probabil.
Citește și COVID-19. Bill Gates, dezvăluiri. Cu siguranță așa se va întâmpla
Rămâne a doua variantă: prin virus ajuns în organism a reușit, pe fondul unui sistem imunitare prea puternic, să evolueze și să sufere o mutație chiar acolo. Ceea ce ridică altă întrebare: este cu adevărat un caz singular sau virusul SARS-CoV-2 a atins un grad de adaptabilitate la om încât își poate face de cap cum vrea, punând lumea științifică în impas?”
Probabil că timpul va oferi și răspunsul. Oricum, o altă întrebare, venită, de data această, ”din public”: toate aceste mutații, recombinări, manifestări ale noului coronavirus reduc din eficacitatea vaccinurilor care se dezvoltă în lume?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.