Participarea pare sub numărul celor în jur de 10.000 de persoane care îşi anunţaseră pe Facebook intenţia de a fi prezenţi la acest 'Marş republican al libertăţilor'.
Manifestanţii, care arborau steaguri ale Franţei şi câteva drapele ale Uniunii Europene, au scandat 'Da, democraţiei, nu revoluţiei'. Unii purtau tricouri pe care scria 'Îmi iubesc republica' sau 'Stop violenţelor'.
Potrivit lui Laurent Soulié, iniţiatorul marşului, 'fularele roşii' au răspuns apelului 'majorităţii tăcute care rămâne ascunsă în case de zece săptămâni'.
Fără violență împotriva instituțiilor
Conform cuvântului de ordine al evenimentului, defilarea 'fularelor roşii' nu este nici o manifestaţie împotriva 'vestelor galbene', nici un sprijin în favoarea preşedintelui Emmanuel Macron, obiectivul său fiind apărarea Republicii.
O parte dintre 'fularele roşii' care intenţionau să participe la manifestaţie afirmă că împărtăşesc anumite revendicări ale 'vestelor galbene', dar resping violenţa 'împotriva instituţiilor'.
Citește și Franța. După Vestele galbene vin Fularele roșii
Partidul 'La République en Marche', al preşedintelui Macron, a încercat să rămână discret faţă de această iniţiativă, dar în jur de 20 de deputaţi şi şase senatori ai formaţiunii au venit la manifestaţie, cu titlu individual.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.