Preşedintele Emmanuel Macron şi-a exprimat dorinţa ca edificiul să fie restaurat în cinci ani. Opoziţia a denunţat un obiectiv nerealist, motivat mai ales de Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.
În condiţiile unor donaţii şi promisiuni de donaţii din partea unor persoane particulare, întreprinderi sau colectivităţi - până acum a fost evocată suma de un miliard de euro -, guvernul a prevăzut înscrierea în lege a unor măsuri de gestiune şi control.
Textul de lege prevede deschiderea unei subscripţii naţionale, cu data de 16 aprilie, şi prevede că ansamblul donaţiilor vor fi vărsate statului sau unei instituţii publice.
Citește și: Notre Dame incendiu: Imaginile dezastrului. Ce a mai rămas din catedrală. VIDEO
Donatorii particulari vor putea beneficia de o reducere a impozitelor de 75 % în limita a 1.000 de euro.
Ministrul francez al culturii, Franck Riester, a reafirmat că ansamblul donaţiilor ''vor merge doar şi integral la (restaurarea) Notre-Dame'', dar a reamintit că ''nu a fost estimat în cifre costul total al lucrărilor''. Diverse estimări evaluează costul total între 600 de milioane şi 700 de milioane de euro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.