Vinul și chiar berea în cantități foarte mici au proprietăți antidepresive spun cercetătorii suedezi.
O echipă de cercetători din Suedia au descoperit că persoanele care consumă zilnic un pahar de vin sau o halbă de bere au un risc mai scăzut de depresie comparativ cu cei care nu beau deloc.
Riscul de depresie pentru abstinenţi este de 70%, iar pentru cei care consumă ocazional alcool de 80%.
Participanţii unui studiu pe 5.000 de persoane au arătat că cei mai stabil mental au băut 14 unităţi de alcool săptămânal, echivalentul a 10 halbe de bere sau circa 10 pahare de vin.
Chiar dacă abuzul de băuturi alcoolice, este un factor de risc pentru depresie, multe studii arată că există o cantitate optimă, care nu afectează psihicul.
De asemenea, s-a dovedit ştiinţific că, în aproape toate regiunile în care oamenii trăiesc cel mai mult, majoritatea consumă un pahar de vin în fiecare zi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.