OMS a fost mereu prudentă în a avansa estimări privind durata pandemiei atâta timp cât nu există un vaccin cu eficienţă dovedită.
Tedros a spus că în cazul gripei spaniole din 1918 "au fost necesari doi ani pentru a-i pune capăt".
"Iar în situaţia în care ne aflăm acum, cu mai multă tehnologie, cu mai multă conectivitate, virusul a avut o şansă mai bună de răspândire, se poate mişca repede pentru că suntem mai conectaţi acum", a declarat el în cadrul unei briefing de presă de la Geneva.
"Dar în acelaşi timp avem şi tehnologia, şi cunoştinţele pentru a-i pune capăt. Deci avem un dezavantaj al globalizării, apropierii, conectivităţii, dar şi un avantaj al tehnologiei mai", a argumentat el.
"Aşa că sperăm să punem capăt pandemiei în mai puţin de doi ani", a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Covid - Raport: Facebook a ajutat la răspândirea dezinformărilor
El a făcut apel la "unitate naţională" şi "solidaritate globală".
"Aceasta este cu adevărat cheia utilizării instrumentelor disponibile la maximum şi să sperăm că vom beneficia de instrumente adiţionale, precum un vaccin", a adăugat el.
Peste 22,81 de milioane de oameni au fost infectaţi cu noul coronavirus la nivel global, iar 793.382 de oameni au murit din cauza pandemiei, potrivit unui bilanţ al Reuters.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.