Cercetătorii Universității prefecturii Kyoto au efectuat un experiment, în cadrul căruia au testat pielea prelevată de la persoane decedate, material frecvent folosit în chirurgie la grefele de piele.
Spre marea lor surprindere, oamenii de știință niponi au constatat că pe această suprafață SARS-CoV-2 își păstrează contagiozitatea timp de nouă ore. Este de patru ori mai mult decât în cazul virusului gripal.
Experții din Japonia speră că rezultatul studiului lor va ajuta la dezvoltarea de noi metode de prevenire a contaminării prin contact direct.
Concluzia specialiștilor niponi confirmă, de asemenea, cât de importantă este igiena mâinilor. Rezistența noului virus pe pielea umană a fost, până acum, un aspect relativ necunoscut pentru știință. Acum s-a aflat.
Citește și ASPIRINA zilelor noastre. Descoperire ȘOCANTĂ! Studiu științific
Rezultatele studiului au fost publicate în revista Clinical Infectious Diseases. Oamenii de știință au primit eșantioane de piele de la un decedat cu 24 de ore înainte de efectuarea propriu-zisă a experimentelor.
Celulele de piele au fost amestecate cu probe de coronavirus și de virus gripal care, la rândul lui, se răspândește prin stropi aerieni și prin contact. În general, virusul gripal rămâne viabil pe suprafața pielii circa două ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.