Oamenii de știință au înscris 1.442 de lucrători medicali vaccinați din diferite facilități medicale, iar raportul detaliază rezultatele obținute de 93 de participanți în privința concentrației de anticorpi.
63 de participanți au primit vaccinul Pfizer iar ceilalți 30, Sinovac, se arată în raportul citat de The Jerusalem Post.
La cei care au primit vaccinul Pfizer, concentrațiile de anticorpi „au crescut substanțial după prima doză și apoi au crescut din nou după a doua doză de vaccinare”, au scris cercetătorii.
Citește și: Concediul medical. SANCȚIUNI uriașe intră în vigoare la 1 august
În schimb, lucrătorii din domeniul sănătății cărora li s-a aplicat Sinovac „au avut concentrații scăzute (...) după prima doză, crescând până la concentrații moderate după a doua doză”.
Vaccinul Pfizer este un roman vaccin ARNm, în timp ce Injectia Sinovac este un vaccin cu virus inactivat.
Echipa a folosit două teste pentru a evalua nivelurile de anticorpi. Unul este cunoscut sub numele de ELISA, care detectează anticorpii care se leagă de domeniul de legare a receptorului proteinei spike. Celălalt este testul sVNT, care măsoară anticorpii care neutralizează virusurile generate de vaccinare.
Cei cărora li s-a administrat vaccinul Pfizer au avut de aproape 10 ori cantitatea de anticorpi (269) în comparație cu cei care au primit Sinovac (27), o diferență despre care au spus autorii raportului, „s-ar putea traduce în diferențe substanțiale în eficacitatea vaccinului”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.