La jumătatea lunii aprilie, cererea globală de energie a rețelei Bitcoin a atins probabil 143 terawatt/oră anualizat, cu aproximativ 4% mai mare decât producția totală de energie electrică din Argentina în 2019, se arată în raport, citând cifrele de la Centrul Universitar Cambridge pentru Finanțe Alternative.
„Pe măsură ce valoarea Bitcoin crește, crește și consumul său de energie”, au declarat analiștii Citigroup Inc.
Emisiile de carbon legate de criptomonede au devenit o preocupare pentru observatorii climatului pe fondul creșterii exploatării Bitcoin în China, unde energia electrică pentru astfel de operațiuni este parțial furnizată de centrale pe cărbune. Extinderea mineritului de Bitcoin se va putea confrunta cu reglementări în creștere din cauza impactului său climatic, a spus Citigroup.
Citește și: Bitcoin sparge toate barierele. Nivelul record la care a ajuns criptomoneda
„Exploatarea și utilizarea acestor „monede” sunt, fără îndoială, consumatoare de energie și s-ar putea confrunta cu un control reglementat mai mare pe măsură ce adoptarea se extinde, mai ales dacă SUA continuă să își extindă amprenta criptografică și China, lider de piață, să reducă exploatarea Bitcoin dacă acest lucru are un impact negativ asupra climei”, spun analiștii în raport.
Minerii procesează tranzacțiile Bitcoin prin intermediul unor vaste matrice de computere care necesită cantități uriașe de energie electrică pentru a rula (blockchain).
Emisiile din operațiunile blockchain nu sunt listate separat, ceea ce face dificilă monitorizarea comportamentului real al industriei și elaborarea politicilor pentru acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.