"PayU estimează că, în acest an, piața de e-commerce din România va depăși 4,5 miliarde de euro. Comercianții români trebuie să fie la curent cu noile trenduri, comerțul online transfrontalier fiind cel mai important dintre ele. Din experiența noastră, acesta este modul în care își pot mări vânzările până la 50%, iar piețele emergente care înregistrează cele mai mari creșteri la nivel mondial sunt, cu siguranță, o destinație de luat în calcul", a precizat Marius Costin, Country Manager, PayU România.
Ca și comparație, bugetul pentru Educație în 2018 a fost de 3 miliarde de euro.
Aproximativ 70% dintre clienți renunță la coșul de cumpărături. Astfel, este important ca aceștia să aibă o experiență cât mai plăcută la check out dar și să aibă opțiunea unui credit online, accesibil.
"Jucătorii mari de pe piața de e-commerce își extind deja afacerea la nivel internațional, chiar și pe piața din România, devenind competitori puternici pentru magazinele locale. Nu ne putem aștepta decât la o creștere a acestui trend, cu atât mai mult cu cât noile reglementări, cum ar fi eliminarea geoblocării nejustificate din mediul online, vin să susțină această direcție. Magazinele online din România care și-au extins deja afacerea în afara granițelor țării au înregistrat rezultate foarte bune. PayU este gata să sprijine comercianții români să atingă această viziune globală, inclusiv prin platforma globală PayU HUB, care garantează accesul la 2,3 miliarde de potențiali consumatori și peste 300 de metode de plată. Îi putem ajuta să pregătească formatele de plată în limbile locale, să ofere acces la plata în diferite valute și să permită consumatorilor să plătească cu ce au în buzunar. Acest lucru se reflectă în creșterea ratei de conversie a respectivului magazin online", a spus Marius Costin.
Citește și:Kaufland Card. Primiți promoții personalizate direct pe telefon
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.