Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) scoate la licitaţie şase terenuri şi un punct de acces, precum şi două autoturisme ale Elenei Udrea, pentru a recupera prejudiciul din dosarul penal Gala Bute, a declarat, marţi, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuş.
"ANAF a scos la licitaţie şase terenuri ale doamnei Elena Udrea pentru a recupera prejudiciul din dosarul penal Gala Bute. Valoarea acestor terenuri este de 3,296 milioane de lei. Toate amănuntele legate de această licitaţie le găsiţi pe site-ul ANAF-ului. La fel, sunt scoase şi două autoturisme aparţinând tot debitoarei", a spus Heiuş, la o întâlnire cu jurnaliştii.
Potrivit şefului ANAF, prejudiciul total este de 8,117 milioane de lei, adus Autorităţii Naţionale de Turism.
Preţul de pornire pentru cele şase terenuri, în cadrul licitaţiei, este de 3,296 milioane de lei, fără TVA. Licitaţia va avea loc pe 27 octombrie. Cele şase terenuri sunt situate în zona Străuleşti.
Pe lângă acestea, mai sunt scoase la vânzare două autoturisme: un Fiat 500 la preţul de pornire de 35.368 de lei şi un Mercedes-Benz la preţul de pornire de 37.971 de lei. Licitaţia este programată pe 8 noiembrie.
Heiuş a menţionat că ANAF a pus sechestru şi pe nişte terenuri în localitatea Nana, care urmează să fie valorificate, dar şi pe 50% din acţiunile Eurohotels, deţinute de Udrea.
Vezi şi: ANAF avertizează cu privire la o nouă campanie de mesaje false, transmise în numele instituţiei
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală atenţionează cu privire la o nouă campanie de mesaje false, transmise în numele instituţiei, prin care contribuabilii sunt anunţaţi că au "plăţi fiscale restante".
"Mesajului îi este anexat un document, "factura fiscală", pe care vă sfătuim să nu îl deschideţi, în niciun caz! Reiterăm următoarele: nu deschideţi aceste emailuri şi nu accesaţi documentele anexate sau linkurile din conţinut; nu transmiteţi bani către conturile menţionate!", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.
Serviciul Spaţiul Privat Virtual, pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, a fost creat şi dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituţia. De asemenea, contribuabilii pot obţine informaţii fiscale cu caracter general la call center ANAF.
Misiune de asistenţă tehnică a FMI, la ANAF
Reprezentanţii Fiscului şi echipa tehnică a Fondului Monetar Internaţional vor analiza pe parcursul următoarelor două săptămâni care sunt cele mai bune strategii de creştere a conformării voluntare, concluziile întâlnirilor urmând să fie prezentate pe 7 octombrie.
"Am participat în această dimineaţă (luni - n. r.) la şedinţa de deschidere a misiunii de asistenţă tehnică a Fondului Monetar Internaţional în România, alături de reprezentantul FMI, Cameron Smith. Întâlnirile dintre reprezentanţii ANAF şi cei ai FMI vor continua în următoarele două săptămâni, obiectivul fiind identificarea celor mai bune strategii de creştere a conformării voluntare, urmând ca pe 7 octombrie să fie prezentate concluziile întâlnirilor, dar şi un plan de acţiune", a scris pe Facebook preşedintele ANAF, Lucian Heiuş.
Potrivit acestuia, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a obţinut încasări de 246,2 miliarde de lei în primele opt luni din 2022, iar până la finalul anului suma ar urma să ajungă la aproximativ 375,9 miliarde de lei.
"Practic, în opt luni de zile, am reuşit să aducem la bugetul de stat 246,2 miliarde de lei, iar ca urmare a ultimei rectificări bugetare, până la finalul anului, total încasări pe care trebuie să le realizeze ANAF se cifrează undeva în jur de 375,9 miliarde de lei. Dacă ne comparăm cu veniturile realizate anul trecut, în primele opt luni din acest an avem o creştere de 22,4% ca indice nominal şi de de 12,5% ca indice real. Trebuie să ţinem cont de inflaţie, de creşterea economică, de tot ce se întâmplă în economie la un moment dat", a declarat şeful ANAF, duminică, la Digi 24.
Acesta a adăugat că în primele opt luni din 2022 angajaţii ANAF au efectuat peste 23.000 de controale la agenţii economici.
"Sumele suplimentare atrase ca urmare a acestor controale se apropie de două miliarde de lei, pe partea de inspecţie, iar Antifrauda a ajuns la aproape un miliard de lei, sume sustrase declarării şi achitării", a adăugat preşedintele ANAF, Lucian Ovidiu Heiuş.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.