"E acel act normativ care se referă la subvenţii pentru angajatori, dar şi pentru şomerii care se angajează. (...) Angajatorii care încheie un contract de ucenicie sau de stagiu, după caz, beneficiază la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie/stagiu, de o sumă în cuantum de 2.250 de lei pe lună. Suma acordată anterior era de 1.125 de lei în cazul ucenicilor şi 1.350 de lei în cazul absolvenţilor", a explicat Barbu, la Palatul Victoria.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, angajatorii care încadrează tineri cu risc de marginalizare socială beneficiază lunar, pentru fiecare, de o sumă egală cu salariul de bază stabilit la data angajării, dar nu mai mult de patru ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare.
"În prezent, acesta este de 500 de lei. Astfel că subvenţia nu poate depăşi 2.000 de lei. Iar cuantumul primei de activare acordată şomerilor înregistraţi care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj este majorat de la 500 la 1.000 de lei în situaţia în care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă de cel puţin trei luni. Astfel, prima de activare, în valoare de 1.000 de lei, se va plăti în două tranşe, 50% în luna următoare lunii în care s-a solicitat acordarea acesteia şi 50% în luna următoare expirării perioadei de trei luni la angajare", a precizat Nelu Barbu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.