Fluxul liber de numerar a crescut cu 14%, până la 1,088 miliarde euro, iar datoria netă a coborât la 3,7 miliarde euro, de la 3,74 miliarde euro.
În aceste condiţii, Carrefour a menţinut dividendele anuale nemodificate la 0,46 euro pe acţiune dar a modificat unele din obiectivele incluse în planul de restructurare 'Carrefour 2022'. Grupul mizează în prezent pe reduceri de costuri de 2,8 miliarde euro până în 2020, faţă de 2 miliarde euro cât viza anterior.
"Rezultatele noastre încurajatoare ne permit să ne revizuim în sus o parte din obiectivele pe 2022. Pentru Carrefour, 2019 va fi un an în care accentuăm iniţiativele din planul 2022, pentru a ne deservi mai bine clienţii", a declarat directorul general de la Carrefour, Alexandre Bompard.
Citește și: Trei supermarketuri, amendate cu aproape 19 milioane euro
Carrefour este în mijlocul unui plan cincinal lansat în urmă cu un an în ideea de a reduce costurile, a creşte investiţiile în E-commerce şi a căuta un parteneriat în China, totul pentru a-şi majora profiturile şi a răspunde la concurenţa crescută venită din partea retailerului online Amazon.
În România, Grupul Carrefour numără 303 magazine, dintre care 32 de hipermarketuri 'Carrefour', 218 supermarketuri (203 magazine 'Market' şi 15 magazine 'Express Orange'), 42 magazine de proximitate 'Express', 10 magazine de proximitate 'Contact', un magazin de comerţ online.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.