Cam 300-400 de lei spun românii că vor cheltui, în medie, pentru bucatele de Paşte, iar cei cu situaţie financiară dificilă pot cumpăra carnea de miel în rate.
Anul acesta, mielul de Paşte intră în categoria produselor de lux. Este atât de scump, încât puţini români îşi permit să cumpere.
"M-am împrumutat şi mi-am cumpărat miel. La următorul salariu, îl achit în două rate. M-am împrumutat 400 lei", spune o româncă.
Carnea de miel a ajuns să coste astăzi, în galantare, 60 de lei kilogramul, cu o săptămână înainte de Paşte.
Acest preţ înseamnă cu 50% mai mult faţă de anul trecut, după ce zilele trecute, carnea de miel era în jur de 50 de lei kilogramul.
Preţul unui kilogram de carne de miel variază în magazinele din România cu o săptămână înainte de Sărbătorile Pascale.
Mai sunt doar câteva zile până la Paşte, iar românii îşi pregătesc lista de cumpărături. Mulţi dintre ei caută cele mai mici preţuri la alimente, alţii renunţă pur şi simplu la preparatele tradiţionale şi le înlocuiesc cu altele mai ieftine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.