De la ultima sa arestare, în data de 4 aprilie, fostul şef al Nissan este interogat cu privire la transferurile de fonduri de la Nissan către un distribuitor de vehicule Nissan din Oman. Procurorii niponi susţin că din cele 15 milioane de dolari vărsate către acest distribuitor între sfârşitul lui 2015 şi mijlocul anului 2018, aproximativ cinci milioane de dolari au fost utilizate de Ghosn cu scopul de a obţine foloase materiale în nume personal.
Ghosn se confruntă cu trei alte acuzaţii, care privesc subestimarea veniturilor şi transferarea pierderilor înregistrate de pe urma investiţiilor personale către Nissan. Ghosn a respins toate acuzaţiile formulate împotriva sa.
Citește și: Nissan a rupt toate legăturile cu fostul președinte Carlos Ghosn
Conform legislaţiei nipone, Ghosn poate fi ţinut în arest 22 de zile fără a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile şi poate fi interogat fără a fi şi avocatul lui de faţă.
Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit anul trecut cel mai mare producător mondial de automobile, cu 10,6 milioane de unităţi mai mult decât Volkswagen şi Toyota.
În prezent, alianţa regrupează zece mărci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.) cu 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.