Publicitate
Se pune întrebarea dacă există o diferență în ceea ce privește frecvența oamenilor de se îmbolnăvi în funcție de vaccinul pe care l-au primit?
Răspunsul scurt este că nu se știe exact, dar există totuși câteva indicii. Vaccinul Johnson & Johnson pare să aibă rate mai mari de infecție decât vaccinurile Pfizer și Moderna, dar acest lucru era de așteptat pe baza rezultatelor studiilor clinice. Unele indicii foarte timpurii arată o rată ușor mai mică de infecții descoperite cu vaccinul Moderna decât cu vaccinul Pfizer, dar această constatare timpurie se bazează pe date despre câteva milioane de persoane din doar două locații și, prin urmare, poate să nu reprezinte imaginea generală.
Vaccin UNIVERSAL împotriva coronavirusului. BUCURIE printre cercetători
Acum că vaccinurile sunt autorizate, oamenii de știință au șansa de a urmări câte infectări peste imunizare apar în lumea reală, dincolo de studiile clinice. Când se astfel de infectări, majoritatea oamenilor prezintă simptome ușoare, dacă se îmbolnăvesc și un procent mic dezvoltă boli severe, necesită spitalizare sau mor, arată datele actuale.
Creșterea îmbolnăvirilor cu varianta Delta care extrem de transmisibilă ar putea duce și la creșterea riscului de infecțiipeste imunizare, totuși.
CDC a analizat datele obținute și a constatat că dintre cei imunizați cu Johnson & Johnson au avut o rată de infectare de 0,32%, cei cu Pfizer 0,2% în timp ce Moderna 0,13%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.